Kynuté knedlíky s meruňkami

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
156 g
Vláknina
10 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňky rozpůlíme, odpeckujeme, v cedníku je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V mísce do 1 dl vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku krupicového cukru a lžíci mouky, promícháme a kvásek necháme 15 minut na teplém místě.
  • 3
    Zbylou mouku smícháme v míse se zbylým krupicovým cukrem a solí, přilijeme zbylé mléko rozšlehané s vajíčkem, přidáme kvásek, vymícháme tužší těsto a necháme 30 až 45 minut přikryté kynout.
  • 4
    Vykynuté těsto rozdělíme na kousky, z kterých uděláme placičky. Na ně dáme poloviny meruněk, placičky zabalíme do tvaru knedlíků a necháme je ještě 10 minut kynout.
  • 5
    V hrnci přivedeme v varu vodu a vykynuté knedlíky v ní vaříme 5 až 7 minut. Během vaření občas promícháme.
  • 6
    Uvařené knedlíky hned po vyjmutí propícháme vidličkou a podáváme posypané moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.