Kynuté knedlíky s meruňkami
40 min.
Ingredience
- 10gramůDroždí
- 3lžíceCukr krystal
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 550gramůMouka polohrubá
- 1kilogramMeruňky
- 4lžíceCukr moučkový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5litryVoda pitná
- 3decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
156 g
Vláknina
10 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Meruňky rozpůlíme, odpeckujeme, v cedníku je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2V mísce do 1 dl vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku krupicového cukru a lžíci mouky, promícháme a kvásek necháme 15 minut na teplém místě.
- 3Zbylou mouku smícháme v míse se zbylým krupicovým cukrem a solí, přilijeme zbylé mléko rozšlehané s vajíčkem, přidáme kvásek, vymícháme tužší těsto a necháme 30 až 45 minut přikryté kynout.
- 4Vykynuté těsto rozdělíme na kousky, z kterých uděláme placičky. Na ně dáme poloviny meruněk, placičky zabalíme do tvaru knedlíků a necháme je ještě 10 minut kynout.
- 5V hrnci přivedeme v varu vodu a vykynuté knedlíky v ní vaříme 5 až 7 minut. Během vaření občas promícháme.
- 6Uvařené knedlíky hned po vyjmutí propícháme vidličkou a podáváme posypané moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.