Kynuté knedlíky s povidlovou omáčkou

55 min.

Ingredience

    • 600gramůMouka pšeničná hrubá
    • 20gramůDroždí
    • 15gramůCukr moučkový
    • 1kusVejce slepičí
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 1špetkaSůl
    • 250gramůPovidla švestková
    • 100gramůCukr krupice
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 20gramůCukr skořicový
    • 15gramůCitronová kůra
    • 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
150 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, moučkový cukr, rozdrobené droždí, špetku soli, přilijeme vlažné mléko, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Necháme vykynout.
  • 2
    Z těsta tvoříme menší kulaté knedlíky, které ještě necháme vykynout.
  • 3
    Knedlíky vhodíme do vroucí vody a povaříme 10 minut. Scedíme, knedlíky propíchneme, aby odešla pára.
  • 4
    V rendlíku přivedeme k varu 150 ml vody, přidáme povidla, krupicový cukr, máslo, skořicový cukr a strouhanou citronovou kůru. Promícháme, povaříme, až bude omáčka dostatečně hustá, odstavíme ji.
  • 5
    Na talíře rozdělíme knedlíky a přelijeme povidlovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.