Kynuté knedlíky s povidlovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 600gramůMouka pšeničná hrubá
- 20gramůDroždí
- 15gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 250gramůPovidla švestková
- 100gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr skořicový
- 15gramůCitronová kůra
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
150 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, moučkový cukr, rozdrobené droždí, špetku soli, přilijeme vlažné mléko, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Necháme vykynout.
- 2Z těsta tvoříme menší kulaté knedlíky, které ještě necháme vykynout.
- 3Knedlíky vhodíme do vroucí vody a povaříme 10 minut. Scedíme, knedlíky propíchneme, aby odešla pára.
- 4V rendlíku přivedeme k varu 150 ml vody, přidáme povidla, krupicový cukr, máslo, skořicový cukr a strouhanou citronovou kůru. Promícháme, povaříme, až bude omáčka dostatečně hustá, odstavíme ji.
- 5Na talíře rozdělíme knedlíky a přelijeme povidlovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.