Kynuté knedlíky s povidly

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1118 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
197 g
Vláknina
4 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozmícháme s cukrem, zředíme trochou vlažného mléka, přidáme trochu prosáté hrubé mouky a rozmícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme vykynout na teple.
  • 2
    Do zbylé mouky přidáme vejce, sůl, kvásek a zbylé vlažné mléko. Vše dobře promícháme, vypracujeme hladké těsto, které se nelepí a dáme je kynout.
  • 3
    Vykynuté těsto rozválíme na silnější plát a nakrájíme na čtverce. Do středu naneseme rozmíchaná povidla, zabalíme knedlíky a necháme je kynout.
  • 4
    Po vykynutí vkládáme knedlíky do osolené vařící vody a vaříme 10-12 minut. Během vaření knedlíky obrátíme.
  • 5
    Uvařené knedlíky po vyjmutí z vody propíchneme špejlí, aby vyprchala pára.
  • 6
    Při podávání knedlíky posypeme moučkovým cukrem se skořicí a přelijeme je rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.