Kynuté knedlíky s povidly
40 min.
Ingredience
- 300gramůCukr moučkový
- 750gramůPovidla švestková
- 15gramůSůl
- 30gramůDroždí
- 60gramůCukr krupice
- 660mililitrůMléko polotučné
- 1500gramůMouka pšeničná hrubá
- 60gramůVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
- 10gramůSkořice mletá
- 300gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1118 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
197 g
Vláknina
4 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozmícháme s cukrem, zředíme trochou vlažného mléka, přidáme trochu prosáté hrubé mouky a rozmícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme vykynout na teple.
- 2Do zbylé mouky přidáme vejce, sůl, kvásek a zbylé vlažné mléko. Vše dobře promícháme, vypracujeme hladké těsto, které se nelepí a dáme je kynout.
- 3Vykynuté těsto rozválíme na silnější plát a nakrájíme na čtverce. Do středu naneseme rozmíchaná povidla, zabalíme knedlíky a necháme je kynout.
- 4Po vykynutí vkládáme knedlíky do osolené vařící vody a vaříme 10-12 minut. Během vaření knedlíky obrátíme.
- 5Uvařené knedlíky po vyjmutí z vody propíchneme špejlí, aby vyprchala pára.
- 6Při podávání knedlíky posypeme moučkovým cukrem se skořicí a přelijeme je rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.