Kynuté knedlíky se zelím
65 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůDroždí
- 10gramůSůl
- 120gramůSlanina vepřová
- 120gramůCibule
- 600gramůZelí kysané
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
922 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, kysané zelí trochu pokrájíme.
- 2Do teplého mléka nasypeme rozdrobené droždí, špetku mouky, promícháme a necháme v teple vzejít kvásek.
- 3Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, kvásek a důkladně zpracujeme těsto. Překryjeme ubrouskem a necháme hodinu kynout. Z těsta uválíme kuličky, které necháme ještě čtvrt hodinky nakynout a pak je naházíme do osolené vroucí vody a 15 minut vaříme. Knedlíky scedíme, propícháme vydličkou a necháme chvíli stranou.
- 4V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme zelí i s nálevem a 15 minut podusíme.
- 5Knedlíky rozdělíme na talíře a doplníme dušeným zelím se slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.