Kynuté knedlíky se zelím

65 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
922 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, kysané zelí trochu pokrájíme.
  • 2
    Do teplého mléka nasypeme rozdrobené droždí, špetku mouky, promícháme a necháme v teple vzejít kvásek.
  • 3
    Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, kvásek a důkladně zpracujeme těsto. Překryjeme ubrouskem a necháme hodinu kynout. Z těsta uválíme kuličky, které necháme ještě čtvrt hodinky nakynout a pak je naházíme do osolené vroucí vody a 15 minut vaříme. Knedlíky scedíme, propícháme vydličkou a necháme chvíli stranou.
  • 4
    V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme zelí i s nálevem a 15 minut podusíme.
  • 5
    Knedlíky rozdělíme na talíře a doplníme dušeným zelím se slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.