Kynuté koláčky plněné borůvkami
60 min.
Ingredience
- Drobení
- 5gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- Těsto
- 0,5kilogramMouka polohrubá
- 2decilitryMléko polotučné
- 30gramůDroždí
- 30gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžičkaSůl
- 5gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
3 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mléko vlijeme do hrníčku, zahřejeme, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy přesejeme mouku s kypřicím práškem, rozklepneme 2 vejce, vsypeme cukr, přisypeme vanilkový cukr, máslo, vlijeme připravený kvásek a rukama nebo kuchyňským robotem vypracujeme vláčné těsto, které uložíme na teplé místo 30 minut vykynout.
- 3Vál posypeme moukou, na něj položíme vykynuté těsto, které válečkem zpracujeme na velký plát, vysoký přibližně 1 cm, z něho skleničkou o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka. Ta pokládáme na máslem vymaštěný plech, na střed kolečka položíme borůvky, okráje necháme volné. V hrníčku rozkvedláme celé vejce, potřeme okraje koláčků, posypeme bohatě drobenkou a plech s koláčky vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut.
- 4Drobenka: máslo, cukr a mouku dáme do mísy, rukou připravíme drobenku.
- 5Do růžova upečené koláčky necháme vychladnout, potom je aranžujeme na vhodné talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.