Kynuté koláčky plněné borůvkami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
3 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko vlijeme do hrníčku, zahřejeme, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy přesejeme mouku s kypřicím práškem, rozklepneme 2 vejce, vsypeme cukr, přisypeme vanilkový cukr, máslo, vlijeme připravený kvásek a rukama nebo kuchyňským robotem vypracujeme vláčné těsto, které uložíme na teplé místo 30 minut vykynout.
  • 3
    Vál posypeme moukou, na něj položíme vykynuté těsto, které válečkem zpracujeme na velký plát, vysoký přibližně 1 cm, z něho skleničkou o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka. Ta pokládáme na máslem vymaštěný plech, na střed kolečka položíme borůvky, okráje necháme volné. V hrníčku rozkvedláme celé vejce, potřeme okraje koláčků, posypeme bohatě drobenkou a plech s koláčky vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut.
  • 4
    Drobenka: máslo, cukr a mouku dáme do mísy, rukou připravíme drobenku.
  • 5
    Do růžova upečené koláčky necháme vychladnout, potom je aranžujeme na vhodné talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.