Kynuté kremrole
60 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůDroždí
- 40gramůCukr krupice
- 2decilitryMléko polotučné
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 200gramůOřechy vlašské
- 100gramůCukr moučkový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1002 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
63 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Do hrníčku nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vykynout. V misce vyšleháme sádlo s máslem, přidáme cukr, žloutek, sůl, mouku, vylijeme kvásek a rukama anebo v kuchyňském robotu vypracujeme tuhé těsto, které dáme na teplé místo 30 minut vykynout. Na moukou posypaný vál vyjmeme těsto z mísy a vyválíme z něho plát, ze kterého nakrájíme tenké pásky silné 1 cm a dlouhé 6 cm, namotáme je na máslem potřené trubičkové formičky, skládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným bílkem, obalíme v pomletých ořeších a pečeme v předehřáté troubě dozlatova přibližně 20 minut. Upečené pocukrujeme a naplníme vyšlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.