Kynuté kremrole

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1002 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
63 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrníčku nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vykynout. V misce vyšleháme sádlo s máslem, přidáme cukr, žloutek, sůl, mouku, vylijeme kvásek a rukama anebo v kuchyňském robotu vypracujeme tuhé těsto, které dáme na teplé místo 30 minut vykynout. Na moukou posypaný vál vyjmeme těsto z mísy a vyválíme z něho plát, ze kterého nakrájíme tenké pásky silné 1 cm a dlouhé 6 cm, namotáme je na máslem potřené trubičkové formičky, skládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným bílkem, obalíme v pomletých ořeších a pečeme v předehřáté troubě dozlatova přibližně 20 minut. Upečené pocukrujeme a naplníme vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.