Kynuté kroužky bagels

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, kroužky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
  • 2
    Prosátou mouku (250 g) v míse promícháme se solí a droždím. Uděláme důlek, do kterého vlijeme rozšlehaná 2 vejce s medem a olejem, promícháme a přilijeme vlažnou vodu. Zpracujeme v hnětači. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál a zpracováváme, až se těsto přestane lepit. Zpracované těsto dáme do mísy a pod utěrkou necháme asi 45 minut na teple kynout.
  • 3
    Z vykynutého těsta na vále vytvoříme válec, z kterého nakrájíme stejné kousky (asi 12 – 14 ks). Každý kousek vyválíme na 20 cm dlouhý váleček, z něj vytvoříme kruh spojením konců.
  • 4
    Kroužky přeneseme na plech a pod utěrkou je necháme ještě asi 15 minut kynout.
  • 5
    V mezičase dáme vařit vodu, do vroucí opatrně postupně vkládáme vykynuté kroužky na 20 vteřin. Poté je vyjmeme a položíme zpět na plech.
  • 6
    Kroužky potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
  • 7
    Upečené kroužky necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.