Kynuté kroužky bagels
55 min.
Ingredience
- 0,5špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaMed včelí
- 2lžičkyOlej slunečnicový
- 2,5mililitryVoda pitná
- 270gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1baleníDroždí sušené
- Na vaření
- 2,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, kroužky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
- 2Prosátou mouku (250 g) v míse promícháme se solí a droždím. Uděláme důlek, do kterého vlijeme rozšlehaná 2 vejce s medem a olejem, promícháme a přilijeme vlažnou vodu. Zpracujeme v hnětači. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál a zpracováváme, až se těsto přestane lepit. Zpracované těsto dáme do mísy a pod utěrkou necháme asi 45 minut na teple kynout.
- 3Z vykynutého těsta na vále vytvoříme válec, z kterého nakrájíme stejné kousky (asi 12 – 14 ks). Každý kousek vyválíme na 20 cm dlouhý váleček, z něj vytvoříme kruh spojením konců.
- 4Kroužky přeneseme na plech a pod utěrkou je necháme ještě asi 15 minut kynout.
- 5V mezičase dáme vařit vodu, do vroucí opatrně postupně vkládáme vykynuté kroužky na 20 vteřin. Poté je vyjmeme a položíme zpět na plech.
- 6Kroužky potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
- 7Upečené kroužky necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.