Kynuté lívance s borůvkovým džemem

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
798 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce z půl šálku mléka, lžičky krupicového cukru a rozdrobeného droždí uděláme kvásek.
  • 2
    Zbylé mléko ohřejeme, osolíme, přidáme do něj cukr a vejce, vše důkladně rozšleháme, pak přilijeme kvásek a přimícháme mouku. Těsto necháme na teplém místě kynout, až má dvojnásobný objem.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a pečeme na něm lívance.
  • 4
    Upečené lívance potřeme borůvkovým džemem, posypeme nastrouhaným tvarohem a teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.