Kynuté lívance s borůvkovým džemem
30 min.
Ingredience
- 35gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 10gramůDroždí
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 4lžíceDžem borůvkový
- 20gramůTvaroh tvrdý na strouhání
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
798 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V misce z půl šálku mléka, lžičky krupicového cukru a rozdrobeného droždí uděláme kvásek.
- 2Zbylé mléko ohřejeme, osolíme, přidáme do něj cukr a vejce, vše důkladně rozšleháme, pak přilijeme kvásek a přimícháme mouku. Těsto necháme na teplém místě kynout, až má dvojnásobný objem.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a pečeme na něm lívance.
- 4Upečené lívance potřeme borůvkovým džemem, posypeme nastrouhaným tvarohem a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.