Kynuté lívance se smetanou

45 min.

Ingredience

    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 150gramůMouka pšeničná hrubá
    • 400mililitrůMléko polotučné
    • 30gramůDroždí
    • 30gramůCukr moučkový
    • 1kusVejce slepičí
    • 10gramůCitronová kůra
    • 1špetkaSůl
    • 120gramůMarmeláda rybízová
    • 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme obě mouky, cukr, rozdrobené droždí, strouhanou citronovou kůru, špetku soli, přilijeme mléko, přidáme vejce a vmícháme hladké těsto. Necháme chvíli kynout.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáváme postupně těsto a smažíme lívance z obou stran dorůžova.
  • 3
    Lívance potřeme marmeládou, zavineme a polijeme smetanou. Ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.