Kynuté lívance se smetanou
45 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 400mililitrůMléko polotučné
- 30gramůDroždí
- 30gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 120gramůMarmeláda rybízová
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme obě mouky, cukr, rozdrobené droždí, strouhanou citronovou kůru, špetku soli, přilijeme mléko, přidáme vejce a vmícháme hladké těsto. Necháme chvíli kynout.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáváme postupně těsto a smažíme lívance z obou stran dorůžova.
- 3Lívance potřeme marmeládou, zavineme a polijeme smetanou. Ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.