Kynuté muffiny s kandovaným ovocem a ořechy

70 min.
Evropa

Ingredience

  • Kvásek
    • 0,5decilitrMléko polotučné
    • 10gramůDroždí
    • 1lžičkaCukr krupice
  • Mouka na vál
    • 2lžíceMouka polohrubá
  • Na vytření a vysypání formiček
  • Ořechy v karamelu
    • 12kusůVlašské ořechy
    • 1lžíceCukr krupice
  • Těsto
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
72 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
325 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kandovanou citrónovou a pomerančovou kůru pokrájíme na malé kostičky a vložíme do misky. Přidáme omyté okapané hrozinky, pokrájené brusinky, na malé kousky rozkrájené loupané mandle a směs promícháme.
  • 2
    Do hrnečku s 0,5 dl vlažného mléka se lžičkou cukru rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme polohrubou mouku, přidáme k ní 2 špetky soli, vejce a vlahé rozpuštěné máslo, vše promícháme, přilijeme kvásek, těsto dobře vypracujeme. Poté do těsta přidáme všechno sušené ovoce a těsto znovu prohněteme. Musí být hladké, vláčné a nesmí se lepit. Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme moukou. Těsto položíme ho na pomoučený vál, rozdělíme na 12 dílů, z každého vytvarujeme kuličku a vložíme do formiček.
  • 3
    V pánvi rozpustíme cukr na zlátnoucí tekutý karamel. Za stálého míchání přidáme do karamelu 24 půlek vlašských ořechů (12 ks ořechů). Obalíme je v karamelu a následně hned vložíme na střed těsta muffiny. Formu s muffinami vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme do zlatova přibližně 20 - 25 minut. Upečené muffiny necháme vychladnout asi 3 - 4 minuty, poté je vyjmeme z formiček, vložíme do papírových košíčků a vychladlé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.