Kynuté muffiny s kandovaným ovocem a ořechy
70 min.
Ingredience
- Kvásek
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 10gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- Mouka na vál
- 2lžíceMouka polohrubá
- Na vytření a vysypání formiček
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Ořechy v karamelu
- 12kusůVlašské ořechy
- 1lžíceCukr krupice
- Těsto
- 15gramůKandovaná citronová kůra
- 15gramůKandovaná pomerančová kůra
- 30gramůHrozinky
- 20gramůBrusinky
- 20gramůMandle loupané
- 2gramyMouka polohrubá
- 2špetkySůl
- 1kusVejce slepičí
- 1gramCukr krupice
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
72 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
325 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kandovanou citrónovou a pomerančovou kůru pokrájíme na malé kostičky a vložíme do misky. Přidáme omyté okapané hrozinky, pokrájené brusinky, na malé kousky rozkrájené loupané mandle a směs promícháme.
- 2Do hrnečku s 0,5 dl vlažného mléka se lžičkou cukru rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme polohrubou mouku, přidáme k ní 2 špetky soli, vejce a vlahé rozpuštěné máslo, vše promícháme, přilijeme kvásek, těsto dobře vypracujeme. Poté do těsta přidáme všechno sušené ovoce a těsto znovu prohněteme. Musí být hladké, vláčné a nesmí se lepit. Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme moukou. Těsto položíme ho na pomoučený vál, rozdělíme na 12 dílů, z každého vytvarujeme kuličku a vložíme do formiček.
- 3V pánvi rozpustíme cukr na zlátnoucí tekutý karamel. Za stálého míchání přidáme do karamelu 24 půlek vlašských ořechů (12 ks ořechů). Obalíme je v karamelu a následně hned vložíme na střed těsta muffiny. Formu s muffinami vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme do zlatova přibližně 20 - 25 minut. Upečené muffiny necháme vychladnout asi 3 - 4 minuty, poté je vyjmeme z formiček, vložíme do papírových košíčků a vychladlé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.