Kynuté pečivo s jablečnou vlákninou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmícháním droždí a lžičky cukru ve vlažném mléce připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. V míse vymícháme žloutky s cukrem a s máslem do pěny. Do žloutkové pěny vmícháme lžíci jablečné vlákniny. Když kvásek vzejde rozmícháme v něm žloutkovou směs. Těsto ochutíme špetkou soli a spolu s amarantovou moukou a moukou Mantler uhněteme tužší těsto.
  • 2
    Z těsta vyválíme válečky a ty pak navineme na mírně pomaštěné trubičky na tvarování kremrolí. Těsto na trubičkách necháme vykynout, připravené spirálky potřeme rozšlehaným syrovým vejcem, poklademe na plech vyložený pečícím papírem a cukroví upečeme v troubě předehřáté na 180 °C.
  • 3
    Když jsou spirálky pečené, z tvarovacích trubiček je sundáme, posypeme lžící moučkového cukru a servírujeme vychladlé jako moučník nebo cukroví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.