Kynuté pečivo s jablečnou vlákninou
70 min.
Ingredience
- 400gramůMouka bezlepková Mantler
- 100gramůMouka amarantová
- 1lžíceVláknina jablečná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůCukr krystal
- 30gramůDroždí
- 2gramySůl
- 1lžíceCukr moučka
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Rozmícháním droždí a lžičky cukru ve vlažném mléce připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. V míse vymícháme žloutky s cukrem a s máslem do pěny. Do žloutkové pěny vmícháme lžíci jablečné vlákniny. Když kvásek vzejde rozmícháme v něm žloutkovou směs. Těsto ochutíme špetkou soli a spolu s amarantovou moukou a moukou Mantler uhněteme tužší těsto.
- 2Z těsta vyválíme válečky a ty pak navineme na mírně pomaštěné trubičky na tvarování kremrolí. Těsto na trubičkách necháme vykynout, připravené spirálky potřeme rozšlehaným syrovým vejcem, poklademe na plech vyložený pečícím papírem a cukroví upečeme v troubě předehřáté na 180 °C.
- 3Když jsou spirálky pečené, z tvarovacích trubiček je sundáme, posypeme lžící moučkového cukru a servírujeme vychladlé jako moučník nebo cukroví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.