Kynuté pečivo s kardamomem
55 min.
Ingredience
- Kvásek
- 4decilitryMléko plnotučné
- 170lžičekCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůDroždí
- Mouka na poprášení těsta a válu
- 750lžicMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 230gramůMáslo čerstvé
- 4decilitryMléko plnotučné
- 2lžičkyKardamom
- 170gramůCukr krupice
- 750gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1973 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
33 g
Sacharidy
382 g
Vláknina
9 g
Cukr
166 g
Postup přípravy
- 1Do hrnečku vlijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něj kvasnice, přidáme lžičku cukru a kvásek necháme vzejít. Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl, rozpuštěné vlahé máslo, jemně pomletý kardamom, promícháme a přilijeme vzejitý kvásek. Dolijeme mléko, těsto dobře zpracujeme, poprášíme moukou (1 lžíce), zakryjeme čistou utěrkou a v teple necháme vykynout (přibližně 40 minut).
- 2Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál. Nakrájíme na stejné dílky (přibližně dvě vrchovaté polévkové lžíce). Z každého vytvarujemme malý bochánek. Dáme na plech, vyložený pečicím papírem a necháme přibližně 15 minut v teple znovu kynout. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180°C přibližně 25 - 35 minut do zlatova.
- 3Kardamomové voňavé bochánky necháme vychladnout a poté je podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.