Kynuté pečivo s kardamomem

55 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1973 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
33 g
Sacharidy
382 g
Vláknina
9 g
Cukr
166 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnečku vlijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něj kvasnice, přidáme lžičku cukru a kvásek necháme vzejít. Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl, rozpuštěné vlahé máslo, jemně pomletý kardamom, promícháme a přilijeme vzejitý kvásek. Dolijeme mléko, těsto dobře zpracujeme, poprášíme moukou (1 lžíce), zakryjeme čistou utěrkou a v teple necháme vykynout (přibližně 40 minut).
  • 2
    Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál. Nakrájíme na stejné dílky (přibližně dvě vrchovaté polévkové lžíce). Z každého vytvarujemme malý bochánek. Dáme na plech, vyložený pečicím papírem a necháme přibližně 15 minut v teple znovu kynout. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180°C přibližně 25 - 35 minut do zlatova.
  • 3
    Kardamomové voňavé bochánky necháme vychladnout a poté je podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.