Kynuté ranečky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr, 2 lžíce mouky a trochu vlažného mléka smícháme a necháme vykynout kvásek.
  • 2
    Utřeme změklé máslo se dvěma žloutky a solí. Přidáme kvásek do mouky, přilijeme mléko a žloutkové máslo. Uhněteme těsto a dáme vykynout.
  • 3
    Těsto rozválíme, rozdělíme na čtverečky, naplníme náplní, svineme do tvaru ranečku, potřeme žloutkem a upečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.