Kynuté ranečky
45 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr krupice
- 450gramůMouka polohrubá
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 200gramůNáplň tvarohová
- 150gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cukr, 2 lžíce mouky a trochu vlažného mléka smícháme a necháme vykynout kvásek.
- 2Utřeme změklé máslo se dvěma žloutky a solí. Přidáme kvásek do mouky, přilijeme mléko a žloutkové máslo. Uhněteme těsto a dáme vykynout.
- 3Těsto rozválíme, rozdělíme na čtverečky, naplníme náplní, svineme do tvaru ranečku, potřeme žloutkem a upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.