Kynuté rohlíčky
45 min.
Ingredience
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50dekagramůMouka polohrubá
- 12dekagramůMáslo čerstvé
- 3dekagramyDroždí
- 1špetkaSůl
- 5dekagramůCukr moučkový
- 0,13litrSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme mouku, máslo, sůl, citronovou kůru a cukr. Přilijeme vykynutý kvásek a přidáváme pouze tolik smetany, aby těsto zůstalo tuhé. Necháme ho v teple vykynout. Pak z těsta krájíme kousky, ze kterých vytvarujeme malé rohlíčky. Na plechu je ještě chvilku necháme vykynout, pomažeme je rozšlehaný žloutkem a v troubě pečeme do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.