Kynuté rohlíčky v cukrovém hávu

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Začneme tím, že připravíme bílkovou drobenku, v níž budeme rohlíčky obalovat před jejich kynutím.
  • 2
    Bílková drobenka: máslo promneme s moučkovým cukrem, moukou, jedním vanilkovým cukrem a jedním bílkem. Směs hněteme dokud nevzniknou máslové hrudky, velké asi půl centimetru.
  • 3
    Těsto: v hrnečku vlažného mléka rozmícháme cukr s droždím, kvásek necháme vzejít. Odváženou mouku ochutíme solí, přidáme vzešlý kvásek, olej, žloutky a citrónovou šťávu, ze všech surovin uhněteme těsto. Z dobře propracovaného těsta vykrajujeme polévkovou lžící kousky, ze kterých vytvarujeme na plechu (vyloženém pečícím papírem) rohlíčky, ty potřeme připravenou cukrovou drobenkou a necháme na plechu 30 minut kynout na teplém místě. Po vykynutí je upečeme v troubě, vyhřáté na 180°C. Pečivo servírujeme vychladlé jako moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.