Kynuté rohlíčky v cukrovém hávu
120 min.

Ingredience
- Drobenka bílková
- 60gramůCukr moučkový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 80gramůMouka bezlepková
- 1kusVaječný bílek slepičí
- Těsto
- 100mililitrůOlej stolní
- 1lžíceŠťáva citrónová
- 40gramůCukr krystal
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 280gramůMouka bezlepková Mantler
- 20gramůDroždí sušené
- 2gramySůl
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Začneme tím, že připravíme bílkovou drobenku, v níž budeme rohlíčky obalovat před jejich kynutím.
- 2Bílková drobenka: máslo promneme s moučkovým cukrem, moukou, jedním vanilkovým cukrem a jedním bílkem. Směs hněteme dokud nevzniknou máslové hrudky, velké asi půl centimetru.
- 3Těsto: v hrnečku vlažného mléka rozmícháme cukr s droždím, kvásek necháme vzejít. Odváženou mouku ochutíme solí, přidáme vzešlý kvásek, olej, žloutky a citrónovou šťávu, ze všech surovin uhněteme těsto. Z dobře propracovaného těsta vykrajujeme polévkovou lžící kousky, ze kterých vytvarujeme na plechu (vyloženém pečícím papírem) rohlíčky, ty potřeme připravenou cukrovou drobenkou a necháme na plechu 30 minut kynout na teplém místě. Po vykynutí je upečeme v troubě, vyhřáté na 180°C. Pečivo servírujeme vychladlé jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.