Kynuté šišky s medem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z droždí, trochy vlahého mléka a mouky umícháme kvásek, který necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, olej, sůl a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto, které na teplém místě pod utěrkou necháme kynout.
  • 2
    Z vykynutého těsta vyválíme váleček, z kterého krájíme krátké šišky. Ty necháme ještě dokynout.
  • 3
    Plech si vymažeme trochou másla, potom na něj dáme vykynuté šišky a potřeme je zbývajícím máslem, aby se neslepily. V předehřáté troubě pečeme šišky dozlatova.
  • 4
    Upečené šišky necháme vychladnout, namočíme je do zbylého teplého mléka, posypeme cukrem, mletým mákem a polijeme vlažným medem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.