Kynuté šišky s medem
60 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOlej rostlinný
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 35gramůDroždí
- 60gramůCukr moučkový
- 8lžicMák mletý
- 150gramůMed včelí
- 400mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Z droždí, trochy vlahého mléka a mouky umícháme kvásek, který necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, olej, sůl a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto, které na teplém místě pod utěrkou necháme kynout.
- 2Z vykynutého těsta vyválíme váleček, z kterého krájíme krátké šišky. Ty necháme ještě dokynout.
- 3Plech si vymažeme trochou másla, potom na něj dáme vykynuté šišky a potřeme je zbývajícím máslem, aby se neslepily. V předehřáté troubě pečeme šišky dozlatova.
- 4Upečené šišky necháme vychladnout, namočíme je do zbylého teplého mléka, posypeme cukrem, mletým mákem a polijeme vlažným medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.