Kynuté škvarkové placičky se smetanou
45 min.

Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůVepřové škvarky
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůMléko polotučné
- 20gramůDroždí
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
11 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1Škvarky umeleme, přidáme hladkou mouku, ve vlažném mléce rozpuštěné droždí, 2 žloutky, smetanu a špetku soli. Vše promícháme a vypracujeme těsto.
- 2Na pracovní ploše těsto rozválíme do obdélníku, složíme na čtvrtiny a necháme 30 minut odpočinout. Těsto znovu rozválíme, složíme na třetiny a necháme dalších 30 minut odpočinout.
- 3Nakonec těsto rozválíme na plát silný asi 1,5 cm a kulatou formičkou vykrajujeme placičky. Povrch ozdobně nařízneme a placičky potřeme rozšlehaným žloutkem. Urovnáme je na plech a necháme nakynout.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.