Kynuté slané pečivo pro celiatiky
100 min.
Ingredience
- 400gramůSměs Promix UNI komfort
- 20gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceOlej stolní
- 250mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaKmín celý
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
267 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V malém množství teplé vody rozmícháme kvasnice a cukr.
- 2Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Promix UNI se lžičkou soli. K mouce přidáme 1 a půl rozšlehaného vejce,(druhou půlku vejce odložíme na potření pečiva před pečením), dále přidáme k mouce olej, mléko a rozpuštěné kvasnice, vyhněteme ze surovin v míse hladké těsto. Na hnětení těsta je nejlepší použít elektrický hnětač. Z hotového těsta vytvarujeme rukama, které máčíme ve vodě, tvary rohlíků, nebo housek a rozložíme je na pečícím papírem vyložený plech. Takto připravené pečivo potřeme odloženým rozšlehaným vejcem a posypeme solí a kmínem. Pečivo poté necháme 15 minut kynout. Než pečivo vykyne, zapneme troubu na nejvyšší možnou teplotu a vložíme na její dno nádobku s vodou aby pečivo bylo vláčné. Nakynuté pečivo pečeme asi 10 minut při nejvyšší teplotě, po této době teplotu snížíme na střední a pečeme dozlatova ještě 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.