Kynuté sýrové bochánky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme cukr, několik lžic vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme rozšlehané vejce se žloutkem, rozpuštěné máslo, hrubě strouhaný sýr (část odložíme na posypání bochánků), sůl a mléko podle potřeby. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Na teple pod utěrkou necháme asi hodinu kynout.
  • 2
    Z vykynutého těsta vyválíme placku, z ní vykrajujeme kolečka, klademe na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout.
  • 3
    Vykynuté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sýrem a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.