Kynuté sýrové bochánky
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 42gramůDroždí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- Na ozdobu
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme cukr, několik lžic vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme rozšlehané vejce se žloutkem, rozpuštěné máslo, hrubě strouhaný sýr (část odložíme na posypání bochánků), sůl a mléko podle potřeby. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Na teple pod utěrkou necháme asi hodinu kynout.
- 2Z vykynutého těsta vyválíme placku, z ní vykrajujeme kolečka, klademe na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout.
- 3Vykynuté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sýrem a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.