Kynuté těsto na pizzu

37 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
27 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Vápník
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si dvě formy na pizzu, které vymažeme tukem.
  • 2
    Do mísy vsypeme prosátou mouku, sůl, do důlku vsypeme droždí, smícháme s olejem a vlažnou vodou. Po zhruba patnácti minutách směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse, kterou jsme vymazali tukem, zhruba padesát minut kynout. Z vykynutého těsta vyválíme dvě placky. Přeneseme je do forem, pomažeme olejem a plníme náplní podle vlastního výběru. V troubě předehřáté na 190°C pečeme pizzy asi dvanáct minut dokud nezezlátnou. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.