Kynuté těsto na slané moučníky

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
326 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Potom těsto znovu důkladně prohněteme a necháme kynout ještě 1 hodinu.
  • 2
    Takto připravené těsto slouží k přípravě různých slaných moučníků, kde je zapotřebí kynuté těsto.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.