Kynuté těsto na slané moučníky
20 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůDroždí
- 10gramůSůl
- 2gramyCukr moučkový
- 140mililitrůVoda pitná
- 20gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
326 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Potom těsto znovu důkladně prohněteme a necháme kynout ještě 1 hodinu.
- 2Takto připravené těsto slouží k přípravě různých slaných moučníků, kde je zapotřebí kynuté těsto.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.