Kynuté těsto na zeleninový koláč
75 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůDroždí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy. Pak na plát vkládáme zeleninovou náplň. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.