Kynuté těsto - obecně
70 min.
Ingredience
- 10gramůDroždí
- 500gramůMouka polohrubá
- 300mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
5 g
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme do vlahého mléka. Mouku, do které přidáme špetku soli, vysypeme do mísy, přidáme rozehřátý tuk, rozpuštěné droždí v mléce - a vše smícháme a zpracujeme, aby se těsto nelepilo a dělalo puchýře.
- 2Těsto přikryté utěrkou (aby k němu mohl vzduch) necháme v teple kynout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.