Kynuté trojlístky
230 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžičkyDroždí sušené
- 55gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 1kusVejce slepičí
- 350mililitrůMléko polotučné
- 575gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
11 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dvě formy na vdolky (větší muffiny) vymažeme tukem.
- 2Do vlažného mléka přimícháme cukr, droždí, padesát pět gramů másla a necháme patnáct minut odstát. Poté vmícháme rozšlehané vejce se solí a postupně zamícháme mouku. Nemusíme vmíchat celé udané množství, vmícháme jen tolik, abychom utvořili tužší těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka, v míse necháme zhruba hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté z těsta utvoříme kuličky, mělo by nám vyjít dvacet čtyři kousků, a po třech vkládáme do formy. Opět necháme pod utěrkou kynout, dokud nemají kuličky dvojnásobný objem. Těsto potřeme rozpuštěnou lžící másla a vkládáme do trouby předehřáté na 200°C. Kuličky pečeme dokud nezezlátnou, tedy asi dvacet minut. Vyklopíme je na mřížku, aby vychladly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.