Kynuté zapečené omelety

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
750 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nasypeme oba druhy mouky, přidáme cukr, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, z droždí vykynutý kvásek a za stálého míchání přilijeme vlažné mléko s rozšlehaným vejcem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout.
  • 2
    Rozehřejeme pánev, vymažeme máslem a upečeme na ní z těsta tenké omelety. Potřeme zavařeninou, složíme do vymazaného pekáčku, zalijeme mlékem a v troubě zapečeme, dokud se mléko nevypaří.
  • 3
    Hotové posypeme vanilkovým cukrem a teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.