Kynuté zapečené omelety
60 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCitronová kůra
- 50gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 120gramůDžem meruňkový
- 10gramůCukr vanilka
- 0,5litrMléko plnotučné
- Na pánev a pekáč
- Na zalití
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
750 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nasypeme oba druhy mouky, přidáme cukr, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, z droždí vykynutý kvásek a za stálého míchání přilijeme vlažné mléko s rozšlehaným vejcem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout.
- 2Rozehřejeme pánev, vymažeme máslem a upečeme na ní z těsta tenké omelety. Potřeme zavařeninou, složíme do vymazaného pekáčku, zalijeme mlékem a v troubě zapečeme, dokud se mléko nevypaří.
- 3Hotové posypeme vanilkovým cukrem a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.