Kynuté závitky se zelím
60 min.
Ingredience
- 800gramůZelí bílé - sterilizované
- 50gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 10gramůKmín drcený
- 10gramůSůl
- 4gramyDroždí
- 1decilitrMléko polotučné
- 10gramůCukr krupice
- 250gramůMouka polohrubá
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V menším hrnci mírně ohřejeme mléko, odstavíme, přidáme rozdrobené droždí, trochu soli a cukru, rozmícháme dohladka. Přidáme lžíci mouky a rozmícháme, po chvíli začne kvásek pracovat. Mezitím připravíme v míse mouku, máslo, žloutek, přidáme hotový kvásek, důkladně vypracujeme těsto. Zakryté necháme hodinu vykynout.
- 2Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme sterilované zelí, sůl, kmín, chvíli podusíme.
- 3Z vykynutého těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na čtverce 13x13 cm, každý rozložíme na stejně velký kus pečícího papíru. Na plátek těsta dáme porci náplně a pomocí papíru smotáme do ruličky. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Upečené závitky servírujeme naskládané do pyramidy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.