Kynuté závitky se zelím

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V menším hrnci mírně ohřejeme mléko, odstavíme, přidáme rozdrobené droždí, trochu soli a cukru, rozmícháme dohladka. Přidáme lžíci mouky a rozmícháme, po chvíli začne kvásek pracovat. Mezitím připravíme v míse mouku, máslo, žloutek, přidáme hotový kvásek, důkladně vypracujeme těsto. Zakryté necháme hodinu vykynout.
  • 2
    Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme sterilované zelí, sůl, kmín, chvíli podusíme.
  • 3
    Z vykynutého těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na čtverce 13x13 cm, každý rozložíme na stejně velký kus pečícího papíru. Na plátek těsta dáme porci náplně a pomocí papíru smotáme do ruličky. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Upečené závitky servírujeme naskládané do pyramidy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.