Kynutý chléb se lněnými semínky a pohankou

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do nádoby domácí pekárny nejprve vlijeme tekuté suroviny - mléko, olej a celé vejce. Mouku Jizerku i bezlepkovou mouku Mantler smísíme se lněným semínkem, dvěma hrstmi pohanky s půl lžičkou xantanové gumy a lžičkou cukru. Nakonec směs na těsto ochutíme solí, přisypeme ještě kmín a úplně nakonec vsypeme lžičku sušeného droždí. Směs dobře promísíme, setřeme zbytky surovin ze stěn nádoby a zapneme domácí pekárnu. Po upečení necháme chléb vychladnout, podáváme ho rozkrájený na krajíce, jako ostaní podobné pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.