Kynutý chléb se lněnými semínky a pohankou
140 min.
Ingredience
- 400mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceOlej stolní
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceLněné semínko
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaDroždí sušené
- 2lžíceKmín celý
- 300gramůMouka bezlepková Jizerka
- 0,2lžičkaXantanová guma
- 100gramůMouka bezlepková Mantler
- 200gramůPohanka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do nádoby domácí pekárny nejprve vlijeme tekuté suroviny - mléko, olej a celé vejce. Mouku Jizerku i bezlepkovou mouku Mantler smísíme se lněným semínkem, dvěma hrstmi pohanky s půl lžičkou xantanové gumy a lžičkou cukru. Nakonec směs na těsto ochutíme solí, přisypeme ještě kmín a úplně nakonec vsypeme lžičku sušeného droždí. Směs dobře promísíme, setřeme zbytky surovin ze stěn nádoby a zapneme domácí pekárnu. Po upečení necháme chléb vychladnout, podáváme ho rozkrájený na krajíce, jako ostaní podobné pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.