Kynutý cop s meruňkovo-marcipánovou nádivkou

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    125 ml sójového nápoje mírně zahřejeme v rendlíku. Mouku smícháme se sušeným droždím, vanilkovým cukrem a solí. Přidáme sójový nápoj, tuk, vejce a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme a necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
  • 2
    Vodu si přivedeme k varu, vhodíme do ní sušené meruňky, promícháme a vodu ihned stáhneme. Meruňky si ve vodě necháme máčet asi 30 minut. Poté je necháme okapat na sítu a nasekáme najemno. Promícháme s marcipánovou hmotou, dvěma lžícemi sójového nápoje, meruňkovou brandy a džemem.
  • 3
    Těsto znovu dobře propracujeme, vytvarujeme z něj váleček a rozdělíme ho na tři stejné díly. Na vále vytvarujeme z každého dílu obdélník o velikosti asi 20 x 40 cm. Každý obdélník rovnoměrně potřeme třetinou meruňkové nádivky. Pláty těsta srolujeme z delší strany asi na 40 cm dlouhou roládu. Všechny tři rolády spleteme v cop, konce pevně přitiskneme a zahrneme dospodu.
  • 4
    Plech vyložíme pečícím papírem a kynutý cop na něj položíme. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 20 minut.
  • 5
    Žloutek smícháme s jednou lžící sójového nápoje a cop směsí potřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 40 - 45 minut. Po 25 minutách pečení cop zakryjeme alobalem, aby příliš nezhnědl.
  • 6
    Po dopečení necháme cop trochu vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme čerstvý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.