Kynutý koláč s borůvkami a drobenkou
50 min.
Ingredience
- 800gramůBorůvky
- 20gramůDroždí
- 70gramůCukr krupice
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 2kusyCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 140gramůMáslo čerstvé
- 120gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme s cedníku studenou vodou a necháme je okapat.
- 2V misce z rozdrobeného droždí, cukru, lžíce vlažného mléka a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
- 3Do velké mísy dáme zbylou mouku, sůl, jeden balíček vanilkového cukru a vajíčko, přidáme vykynutý kvásek, přilijeme zbylé mléko a 60 gramů rozpuštěného másla. Vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme ještě 30 minut v teple kynout.
- 4V misce si z 80 g másla, 80 g moučkového cukru, 1 sáčku cukru vanilkového a 120 g polohrubé mouky připravíme drobenku.
- 5Plech vyložíme pečicím papírem, vykynuté těsto na něm vyválíme, posypeme borůvkami a drobenkou. Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů.
- 6Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.