Kynutý koláč s borůvkami a drobenkou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme s cedníku studenou vodou a necháme je okapat.
  • 2
    V misce z rozdrobeného droždí, cukru, lžíce vlažného mléka a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
  • 3
    Do velké mísy dáme zbylou mouku, sůl, jeden balíček vanilkového cukru a vajíčko, přidáme vykynutý kvásek, přilijeme zbylé mléko a 60 gramů rozpuštěného másla. Vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme ještě 30 minut v teple kynout.
  • 4
    V misce si z 80 g másla, 80 g moučkového cukru, 1 sáčku cukru vanilkového a 120 g polohrubé mouky připravíme drobenku.
  • 5
    Plech vyložíme pečicím papírem, vykynuté těsto na něm vyválíme, posypeme borůvkami a drobenkou. Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů.
  • 6
    Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.