Kynutý koláč s mochyní
70 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 260gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 160mililitrůMléko polotučné
- 30gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 500gramůPhysalis (mochyně)
- 100gramůMed včelí
- 100gramůOřechy vlašské
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůCukr krupice
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem, které předtím ohřejeme. Promícháme a necháme kynout na teplém místě asi 20minut.
- 2Potom do těsta zapracujeme cukr, 200g másla, vejce, žloutek a špetku soli. Uhněteme těsto a zakryté necháme vykynout do dvojnásobné velikosti.
- 3Ze zbývajícího másla a medu ušleháme pěnu. Poté přimícháme postupně žloutek a hrubou mouku. Směs promneme tak aby vznikla drobenka.
- 4Plody mochyně omyjeme, necháme okapat a rozpůlíme.
- 5Troubu předehřejeme na 200C.
- 6Z vykynutého těsta vyválíme plát a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Na těsto naskládáme mochyni a posypeme drobenkou. Nakonec posypeme vlašskými ořechy. Na středním roštu trouby pečeme 40minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.