Kynutý koláč s ořechy a griliášem
60 min.
Ingredience
- 250gramůCukr třtinový
- 250gramůOřechy pekanové
- 160gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůOřechy burské pražené
- 6lžicWhisky
- 30gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 250gramůHrozinky
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 160mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůCukr krupice
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Nejprve v hrnci mírně rozehřejeme mléko. Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, přilijeme mléko, zlehka promícháme a na teplém místě necháme kynout zhruba 20minut. Poté do těsta zapracujeme cukr, 100g másla, vejce, žloutek a špetku soli. Uhněteme těsto, přikryjeme a necháme vykynout do dvojnásobné velikosti.
- 2Rozinky, pekanové ořechy i arašídy nahrubo nasekáme. Ve zbylém másle rozpustíme hnědý cukr, potom přimícháme smetanu a krátce provaříme. Nakonec přimícháme nasekané ořechy s rozinkami a arašídy a whisky.
- 3Troubu předehřejeme na 200C.
- 4Plech vyložíme papírem na pečení, vyválíme na něm z těsta plát a na něj naneseme připravenou hmotu. Pečeme zhruba 30min na středním roštu trouby.
- 5Vychladlý koláč nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.