Kynutý medový chléb
180 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 75gramůMouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 1špetkaSůl
- 20gramůDroždí sušené
- 200mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 3lžíceMed včelí
- 75gramůDatle
- 250gramůMouka chlebová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Formu na biskupský chlebíček vymažeme lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na 220°C. Vál posypeme 2 lžícemi hladké mouky.
- 2Těsto: Datle propláchneme, vypeckujeme a nakrájíme nadrobno. Do prosáté mouky v hlubší míse rozdrobíme droždí, přidáme nakrájené datle a společně s vlažnou vodou, olejem a medem vypracujeme vláčné těsto, které ochutíme špetkou soli a na pomoučeném vále důkladně propracujeme a necháme vykynout. Potom těsto urovnáme do vymazané formy,a zakryjeme utěrkou. Těsto ve formě necháme kynout na teplém místě asi 30 minut. Vykynutý chléb potom pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut.
- 3Hotový chléb by měl být pružný, ale pevný. Pečený chléb vyklopíme na děrovanou podložku a necháme vychladnout úplně. Chléb servírujeme nakrájený na krajíčky jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.