Kynutý medový chléb

180 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na biskupský chlebíček vymažeme lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na 220°C. Vál posypeme 2 lžícemi hladké mouky.
  • 2
    Těsto: Datle propláchneme, vypeckujeme a nakrájíme nadrobno. Do prosáté mouky v hlubší míse rozdrobíme droždí, přidáme nakrájené datle a společně s vlažnou vodou, olejem a medem vypracujeme vláčné těsto, které ochutíme špetkou soli a na pomoučeném vále důkladně propracujeme a necháme vykynout. Potom těsto urovnáme do vymazané formy,a zakryjeme utěrkou. Těsto ve formě necháme kynout na teplém místě asi 30 minut. Vykynutý chléb potom pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut.
  • 3
    Hotový chléb by měl být pružný, ale pevný. Pečený chléb vyklopíme na děrovanou podložku a necháme vychladnout úplně. Chléb servírujeme nakrájený na krajíčky jako moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.