Kynutý ovocný koláč s kokosovou drobenkou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V teplém mléce rozpustíme lžíci másla a droždí. Přimícháme 250 g mouky, sůl, lžíci cukru, vanilkový cukr, vejce a citronovou kůru. Vypracujeme těsto a necháme vykynout.
  • 2
    Okapané meruňky rozmixujeme a vmícháme lžíci citronové šťávy, likér a solamyl.
  • 3
    Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky a zakapeme zbylou citronovou šťávou.
  • 4
    Ze zbylé mouky, másla, cukru a kokosu vypracujeme drobenku.
  • 5
    Z těsta odkrojíme dva kousky a spleteme je do šňůrky. Zbylé těsto vmačkáme do máslem vymazané koláčové formy a ze šňůrky vytvoříme okraj. Naplníme meruňkami a obložíme jablky. Povrch posypeme kokosovou drobenkou.
  • 6
    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.