Kyperský chléb se sýrem Jadel a mátou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
179 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýr nakrájíme na velmi malé kousky.
  • 2
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr, sůl, kousky sýra a mátu. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.
  • 5
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.