Kyperský chléb se sýrem Jadel a mátou
50 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMléko polotučné sušené
- 1lžičkaDroždí sušené
- 150gramůSýr bílý jadel 38%
- 3lžíceMáta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
179 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sýr nakrájíme na velmi malé kousky.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr, sůl, kousky sýra a mátu. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.
- 5Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.