Kyperský sýrový koláč
110 min.
Ingredience
- 200gramůSýr balkánský
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 200gramůSýr Čedar
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 300gramůMouka polohrubá
- 80gramůPetržel - nať
- 3kusyVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
14Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
826 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme všechny sýry nastrouhané nebo nadrolené. Přidáme olej, posekanou petrželku, žloutky, mouku, prášek do pečiva a mléko. Důkladně vše aspoň minutu promícháme. Nakonec jemně vmícháme vyšlehané bílky. Vzniklé těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 90 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.