Kysané zelí dušené s bramborovou kaší

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
36 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí vložíme do hrnce i s nálevem, dolijeme vodou, osolíme, okmínujeme a přivedeme k varu.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na malé kostičky. Vařené brambory spolu s cibulí a troškou vody rozmačkáme na kaši, přidáme k zelí a vaříme společně.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme kousek sádla, přisypeme slaninu, orestujeme, přidáme mouku, promícháme s tukem a usmažíme světlejší jíšku. Opatrně ji přidáme do hrnce k zelí a dovaříme.
  • 4
    Podáváme k pečeným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.