Kysané zelí dušené s bramborovou kaší
45 min.
Ingredience
- 800gramůZelí kysané
- 3gramyKmín celý
- 10gramůSůl
- 100gramůCibule
- 800gramůBrambory vařené
- 200gramůAnglická slanina
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůSádlo škvařené
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
36 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí vložíme do hrnce i s nálevem, dolijeme vodou, osolíme, okmínujeme a přivedeme k varu.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na malé kostičky. Vařené brambory spolu s cibulí a troškou vody rozmačkáme na kaši, přidáme k zelí a vaříme společně.
- 3V pánvi rozehřejeme kousek sádla, přisypeme slaninu, orestujeme, přidáme mouku, promícháme s tukem a usmažíme světlejší jíšku. Opatrně ji přidáme do hrnce k zelí a dovaříme.
- 4Podáváme k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.