Kysané zelí s mletou paprikou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkySůl
- 1,5lžíceCukr krupice
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 600gramůZelí kysané
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
415 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z kysaného zelí slijeme lák (odložíme ho)a zelí překrájíme. V rendlíku osmažíme cibuli na slanině, kterou jsme nakrájeli na kostičky, přimícháme papriku, přidáme zelí, lák, vodu, sůl a pod poklicí dusíme. Když je zelí měkké a šťáva vydušená, vsypeme cukr, vmícháme mouku a dobře promícháme. Chvíli mouku prohříváme, poté zalijeme vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.