Kysané zelí zahuštěné

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1,5lžíceSádlo škvařené
    • 2špetkySůl
    • 1,5lžíceCukr krupice
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká
    • 600gramůZelí kysané
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
77 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
340 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kysaného zelí slijeme lák (odložíme ho)a zelí překrájíme. V rendlíku osmažíme cibuli na sádle, přidáme zelí, lák, sůl, vodu a pod poklicí dusíme. Když je zelí měkké a šťáva vydušená, vsypeme cukr, vmícháme mouku a dobře promícháme. Chvíli mouku prohříváme, poté zalijeme vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.