Kysané zelí zahuštěné
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1,5lžíceSádlo škvařené
- 2špetkySůl
- 1,5lžíceCukr krupice
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 600gramůZelí kysané
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
77 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
340 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z kysaného zelí slijeme lák (odložíme ho)a zelí překrájíme. V rendlíku osmažíme cibuli na sádle, přidáme zelí, lák, sůl, vodu a pod poklicí dusíme. Když je zelí měkké a šťáva vydušená, vsypeme cukr, vmícháme mouku a dobře promícháme. Chvíli mouku prohříváme, poté zalijeme vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.