Kyselé hvězdičky
30 min.
Ingredience
- Na polevu
- 1kusCitrony
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 130gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMandle
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr krupice
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Mandle oloupeme, nastrouháme, smícháme s moukou, cukrem, rozdrobíme do ní máslo, bílek a vejce a spojíme. Těsto musí být husté jako na sušenky. Vyválíme plát 3 mm vysoký, vypichujeme hvězdičky a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 2Hotové hvězdičky potřeme citronovým ledem.
- 3Příprava citronového ledu :
- 4Cukr smícháme se lžící citronové šťávy, jedním bílkem a utřeme dohusta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.