Kyselé zelí
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaSůl
- 100gramůSlanina vepřová
- 10gramůKopr čerstvý
- 0,13litrZakysaná smetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kilogramZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrouháme a vaříme se slaninou doměkka a podle chuti je přisolíme.
- 2Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku, papriku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji šťávou ze zelí a přidáme k zelí.
- 3Do uvařeného zelí nakonec přilijeme kyselou smetanu a přidáme nasekaný kopr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.