Kyselica z Korytné
55 min.
Ingredience
- 500gramůZelí kysané
- 2kusyBobkový list
- 0,5lžičkaSůl
- 250mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- Na fazole
- 250mililitrůVoda pitná
- 1hrstFazole bílé
- Na houby
- 250mililitrůVoda pitná
- 1hrstHouby čerstvé
- Na jíšku
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Houby namočíme do vody, zelí slijeme (nálev odložíme) a překrájíme. Fazole namočíme do vody a posléze uvaříme doměkka.
- 2Václavky ve vodě, v níž jsme je namočili, uvaříme doměkka.
- 3Zelí zalijeme nálevem, případně přidáme vodu, přidáme bobkový list, sůl a udusíme do měkka.
- 4Na másle usmažíme jíšku, rozředíme vodou.
- 5Do zelí vmícháme uvařené fazole, houby, zašleháme jíšku a vlijeme smetanu. Vše prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.