Kyselica z Valašska

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílou fazolku si namočíme den předem do 1/5 litru vody.
  • 2
    Druhý den ji scedíme, dáme do hrnce s 1 litrem studené vody a dáme vařit. Sušené houby namočíme do 2 dl na 15 minut, pak je scedíme, propláchneme, přidáme k fazolím. Ještě doložíme propláchnuté sušené švestky bez pecek, bobkový list, nové koření a budeme pomalu vařit doměkka přibližně 30 minut. V polovině vaření dáme do polévky kysané zelí.
  • 3
    Mezitím si pokrájíme na kolečka pikantní klobásu.
  • 4
    V pánvi si rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme do polévky, polévku dosolíme podle chuti a pomalu vaříme ještě 5-7 minut. Nakonec přimícháme smetanu, necháme přejít varem a polévku odstavíme z plotny.
  • 5
    V pánvi si na lžíci sádla opečeme z obou stran kolečka klobásy. Polévku nalijeme do talířů, porce ozdobíme klobásou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.