Kyselica z Valašska
50 min.
Ingredience
- 50gramůFazole bílé
- 1,7litryVoda pitná
- 50gramůŠvestky sušené
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 230gramůZelí kysané
- 150gramůKlobása Dunajská
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Bílou fazolku si namočíme den předem do 1/5 litru vody.
- 2Druhý den ji scedíme, dáme do hrnce s 1 litrem studené vody a dáme vařit. Sušené houby namočíme do 2 dl na 15 minut, pak je scedíme, propláchneme, přidáme k fazolím. Ještě doložíme propláchnuté sušené švestky bez pecek, bobkový list, nové koření a budeme pomalu vařit doměkka přibližně 30 minut. V polovině vaření dáme do polévky kysané zelí.
- 3Mezitím si pokrájíme na kolečka pikantní klobásu.
- 4V pánvi si rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme do polévky, polévku dosolíme podle chuti a pomalu vaříme ještě 5-7 minut. Nakonec přimícháme smetanu, necháme přejít varem a polévku odstavíme z plotny.
- 5V pánvi si na lžíci sádla opečeme z obou stran kolečka klobásy. Polévku nalijeme do talířů, porce ozdobíme klobásou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.