La ribollita
110 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 60gramůCeler řapíkatý
- 250gramůKapusta hlávková
- 60gramůCuketa
- 400gramůFazole bílé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 185mililitrůVíno červené
- 24mililitrůOlej olivový extra panenský
- 75gramůChléb pšeničný (bílý)
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůMrkev kořen
- 1000mililitrůVývar drůbeží
- 48mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
946 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
25 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
19 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Olej necháme rozpálit ve velkém hrnci, osmažíme na něm pokrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek. Necháme chvíli smažit. Přidáme cuketu pokrájenou na menší kousky a necháme povařit cca 5 minut.
- 2Přisypeme fazole, povaříme 5 minut a přidáme pokrájená rajčata.
- 3Poté vložíme pokrájenou kapustu a necháme lehce zavadnout.
- 4V této fázi k zelenině přilijeme víno a vývar a necháme 40 minut vařit. Chléb zbavíme kůrek a pokrájíme na kostičky cca 2,5 cm. (Chléb by neměl být čerstvý.) Přidáme k zelenině, zamícháme a pokrm odstavený z plotny necháme 30 minut odstát.
- 5Servírujeme teplé, nikoliv horké, zakapané olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.