Laap pet
40 min.
Ingredience
- 1lžíceRýže jasmínová
- 300gramůKachní prsa
- 1lžíceOmáčka rybí
- 5kusůŠalotka
- 5kusůKafirové listy
- 5kusůCibulka jarní
- 1kusMáta
- 2kusyCitronová tráva
- 1kusSalát hlávkový
- 3lžíceLimetková šťáva
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
4 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
1 g
Cukr
675 mg
Postup přípravy
- 1V menší pánvi na středně silném ohni pražíme asi 10 minut jasmínovou rýži. Po vychladnutí rýži v mixéru umixujeme téměř na prášek.
- 2V pánvi wok uvaříme na prudkém ohni mleté kachní maso v limetkové šťávě a rybí omáčce, až je hnědé. Po vyvaření veškeré tekutiny pánev odstavíme z ohně.
- 3K masu přidáme rýžový prášek, voňatku citrónovou, šalotku, kafirové list, jarní cibulku a pražené chilli - a vše dobře promícháme. Dle chuti dosolíme či dokořeníme.
- 4Talíře obložíme dokola listy hlávkového salátu. Lžící klademe dovnitř listů uvařenou směs, pak porce ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.