Laap pet

40 min.
Thajsko

Ingredience

    • 1lžíceRýže jasmínová
    • 300gramůKachní prsa
    • 1lžíceOmáčka rybí
    • 5kusůŠalotka
    • 5kusůKafirové listy
    • 5kusůCibulka jarní
    • 1kusMáta
    • 2kusyCitronová tráva
    • 1kusSalát hlávkový
    • 3lžíceLimetková šťáva
    • 0,5lžičkaChilli koření mleté
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
4 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
1 g
Cukr
675 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V menší pánvi na středně silném ohni pražíme asi 10 minut jasmínovou rýži. Po vychladnutí rýži v mixéru umixujeme téměř na prášek.
  • 2
    V pánvi wok uvaříme na prudkém ohni mleté kachní maso v limetkové šťávě a rybí omáčce, až je hnědé. Po vyvaření veškeré tekutiny pánev odstavíme z ohně.
  • 3
    K masu přidáme rýžový prášek, voňatku citrónovou, šalotku, kafirové list, jarní cibulku a pražené chilli - a vše dobře promícháme. Dle chuti dosolíme či dokořeníme.
  • 4
    Talíře obložíme dokola listy hlávkového salátu. Lžící klademe dovnitř listů uvařenou směs, pak porce ozdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.