Labužnická paštika z husích jater
150 min.
Ingredience
- 400gramůJátra husí
- 150gramůTelecí maso přední
- 150gramůVepřové maso libové
- 100gramůJátra telecí
- 50gramůAnglická slanina
- 2lžíceVíno červené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaštikové koření
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůHovězí uzený jazyk
- 1kusŽemle tuková
- 50gramůŠunka dušená
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
6 g
Cukr
53 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Housku namočíme do vína a vymačkáme. Polovinu husích jater, slaniny, masa, telecích jater a housku jemně umeleme.
- 2Přidáme vejce a našleháme do pěny. Zbytek jater, slaninu, šunku a uzený jazyk nakrájíme na malé kostičky, přimícháme do směsi, osolíme a okořeníme.
- 3Důkladně promíchanou směsí naplníme sádlem nebo tenkými plátky slaniny vyloženou formu.
- 4Zakryjeme a vaříme v páře asi 2 hodiny.
- 5Necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme. Podáváme obložené syrovou nebo nakládanou zeleninou.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.