Labužnická paštika z husích jater

150 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůJátra husí
    • 150gramůTelecí maso přední
    • 150gramůVepřové maso libové
    • 100gramůJátra telecí
    • 50gramůAnglická slanina
    • 2lžíceVíno červené
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPaštikové koření
    • 1kusVejce slepičí
    • 50gramůHovězí uzený jazyk
    • 1kusŽemle tuková
    • 50gramůŠunka dušená
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
6 g
Cukr
53 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Housku namočíme do vína a vymačkáme. Polovinu husích jater, slaniny, masa, telecích jater a housku jemně umeleme.
  • 2
    Přidáme vejce a našleháme do pěny. Zbytek jater, slaninu, šunku a uzený jazyk nakrájíme na malé kostičky, přimícháme do směsi, osolíme a okořeníme.
  • 3
    Důkladně promíchanou směsí naplníme sádlem nebo tenkými plátky slaniny vyloženou formu.
  • 4
    Zakryjeme a vaříme v páře asi 2 hodiny.
  • 5
    Necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme. Podáváme obložené syrovou nebo nakládanou zeleninou.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.