Labužnické řízky
40 min.

Ingredience
- 1lžíceMléko polotučné
- 600gramůTelecí kýta
- 30gramůMáslo čerstvé
- 120gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSardelová pasta
- 150gramůŠunka dušená
- 160gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
58 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, nařízneme na okrajích a tence naklepeme. Každý plátek potřeme máslem utřeným se sardelovou pastou, na něj položíme plátek šunky a celé obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.
- 2Do rozpáleného sádla vložíme řízky tou stranou, kde je šunka a usmažíme dočervena, řízky obrátíme a usmažíme i z druhé strany. Hotové potřeme rozpáleným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.