Labužnický salát s krevetami a chřestem
145 min.
Ingredience
- 200gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 150gramůChřest sterilovaný
- 1litrVoda pitná
- 1kusCitrony
- na omáčku
- 2lžíceJogurt bílý
- 100gramůMajonéza
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
642 mg
Postup přípravy
- 1Krevety rozmrazíme a ve vroucí, osolené vodě je vaříme 5 minut. Uvařené krevety pokapeme šťávou z půlky citronu. Konzervované výhonky chřestu nakrájíme na kousky a pokapeme je šťávou z druhé půlky citronu. Nálev ze sterilovaného chřestu odložíme.
- 2Omáčku opatrně vmícháme do vařených těstovin, potom opatrně vmícháme chřest a krevety. Salát na závěr ozdobíme plátky citronu a necháme 2 hodiny uležet.
- 3Příprava omáčky:
- 4Do jogurtu vmícháme majonézu a nálev z chřestu, vmícháme špetku bílého pepře a lžičku cukru. Ochutnáme, chuť by měla být delikátní a vyvážená, aby vyniklo aroma chřestu a krevet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.