Laciné koblihy

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse si mícháme rozpuštěné máslo, cukr a citronovou šťávu, dokud máslo nevychladne. Přidáme citronovou kůru, rum, sůl, žloutek a vykynutý kvásek. Přilijeme vlažné mléko a zahušťujeme moukou. Vypracujeme si těsto, které dáme do tepla vykynout.
  • 2
    Těsto si rozválíme na tloušťku prstu a těsně vedle sebe kulatou formičkou označujeme kolečka. Do poloviny z nich dáme zavařeninu, druhou polovinu vykrojíme a přiložíme na kolečka se zavařeninou. Prsty dobře utěsníme spoje a spodní polovinu vykrojíme. Koblihy dáme do rozpáleného tuku v hrnci (másla) a z obou stran smažíme dočervena. Vyndané koblihy pokládáme na ubrousky a až oschnou, posypeme je vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.