Laciné koblihy
70 min.
Ingredience
- 1kusCukr vanilka
- 2dekagramyCukr krupice
- 1lžíceRum
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1dekagramDroždí
- 25dekagramůMouka polohrubá
- 5dekagramůMarmeláda višňová
- 2dekagramyMáslo čerstvé
- 0,13litrMléko polotučné
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V míse si mícháme rozpuštěné máslo, cukr a citronovou šťávu, dokud máslo nevychladne. Přidáme citronovou kůru, rum, sůl, žloutek a vykynutý kvásek. Přilijeme vlažné mléko a zahušťujeme moukou. Vypracujeme si těsto, které dáme do tepla vykynout.
- 2Těsto si rozválíme na tloušťku prstu a těsně vedle sebe kulatou formičkou označujeme kolečka. Do poloviny z nich dáme zavařeninu, druhou polovinu vykrojíme a přiložíme na kolečka se zavařeninou. Prsty dobře utěsníme spoje a spodní polovinu vykrojíme. Koblihy dáme do rozpáleného tuku v hrnci (másla) a z obou stran smažíme dočervena. Vyndané koblihy pokládáme na ubrousky a až oschnou, posypeme je vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.