Lahodná česneková majonéza

20 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
53 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
158 mg
Cukr
298 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kvalitní olivový olej (nejlépe lisovaný za studena) si odměříme do nádobky s hubičkou, aby se lépe dávkoval.
  • 2
    6 větších stroužků česneku oloupeme a jemně utřeme. Utřený česnek dáme do mísy, přidáme podle chuti 1-2 špetku soli, 1-2 špetky bílého pepře. Čerstvá vajíčka rozklepneme, pečlivě oddělíme zvlášť bílky a žloutky. K česneku, za stálého šlehání metličkou, přidáme postupně žloutky. Když jsou pořádně spojené s ostatními přísadami, přidáme po kapkách citrónovou šťávu. Za stálého šlehání pomalu přiléváme k žloutkům olej. Postupně směs změní konzistenci a barvu na bělavou, poté můžeme přidat rychleji zbytek oleje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.