Lahodná česneková majonéza
20 min.
Ingredience
- 200mililitrůOlej olivový extra panenský
- 6stroužkůČesnek
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
53 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
158 mg
Cukr
298 mg
Postup přípravy
- 1Kvalitní olivový olej (nejlépe lisovaný za studena) si odměříme do nádobky s hubičkou, aby se lépe dávkoval.
- 26 větších stroužků česneku oloupeme a jemně utřeme. Utřený česnek dáme do mísy, přidáme podle chuti 1-2 špetku soli, 1-2 špetky bílého pepře. Čerstvá vajíčka rozklepneme, pečlivě oddělíme zvlášť bílky a žloutky. K česneku, za stálého šlehání metličkou, přidáme postupně žloutky. Když jsou pořádně spojené s ostatními přísadami, přidáme po kapkách citrónovou šťávu. Za stálého šlehání pomalu přiléváme k žloutkům olej. Postupně směs změní konzistenci a barvu na bělavou, poté můžeme přidat rychleji zbytek oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.