Lahodná čokoládová pěna s ostružinami a malinami

23 min.
Itálie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranč chemicky neošetřený omyjeme, osušíme a škrabkou z něj nakrájíme tenké proužky kůry, aby tvořily spirálky. Pak z pomeranče vymačkáme do sklenice šťávu, kterou přecedíme. Maliny a ostružiny omyjeme, necháme okapat a odložíme je tak, že sami oschnou.
  • 2
    Ve větším rendlíku si přivedem do varu vodu, na rendlík posadíme misku tak, aby se dno nedotýkalo vody. Do misky rozlámeme kvalitní hořkou čokoládu a rozehřejeme ji. Pak misku s čokoládou dáme stranou.
  • 3
    Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky rozšleháme s pomerančovou šťávou a postupně je zašleháme do vyhladlé čokolády, která ještě nezačala tuhnout. Pak po lžicích přimícháme vyšlehané bílky. Získáme lehkou čokoládovou pěnu.
  • 4
    Do 6 sklenic na dno rozdělíme polovinu malin a ostružin (zbytek uchováme v chladu). Nalijeme na ně čokoládovou pěnu a sklenice zakryjeme potravinářskou fólií. Odložíme je do lednice na 2-3 hodiny, aby čokoládová pěna ztuhla.
  • 5
    Před podáváním do každé sklenice na ztuhlou pěnu ozdobně poklademe druhou polovinu malin a ostružin, ozdobíme je pomerančovou kůrou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.