Lahodná čokoládová pěna s ostružinami a malinami
23 min.
Ingredience
- 200gramůČokoláda 70% kakao
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusPomeranče
- 100gramůMaliny
- 100gramůOstružiny
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pomeranč chemicky neošetřený omyjeme, osušíme a škrabkou z něj nakrájíme tenké proužky kůry, aby tvořily spirálky. Pak z pomeranče vymačkáme do sklenice šťávu, kterou přecedíme. Maliny a ostružiny omyjeme, necháme okapat a odložíme je tak, že sami oschnou.
- 2Ve větším rendlíku si přivedem do varu vodu, na rendlík posadíme misku tak, aby se dno nedotýkalo vody. Do misky rozlámeme kvalitní hořkou čokoládu a rozehřejeme ji. Pak misku s čokoládou dáme stranou.
- 3Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky rozšleháme s pomerančovou šťávou a postupně je zašleháme do vyhladlé čokolády, která ještě nezačala tuhnout. Pak po lžicích přimícháme vyšlehané bílky. Získáme lehkou čokoládovou pěnu.
- 4Do 6 sklenic na dno rozdělíme polovinu malin a ostružin (zbytek uchováme v chladu). Nalijeme na ně čokoládovou pěnu a sklenice zakryjeme potravinářskou fólií. Odložíme je do lednice na 2-3 hodiny, aby čokoládová pěna ztuhla.
- 5Před podáváním do každé sklenice na ztuhlou pěnu ozdobně poklademe druhou polovinu malin a ostružin, ozdobíme je pomerančovou kůrou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.